«Hva skal vi da si til dette ? Er Gud for oss, hvem er da imot oss ?»Rom 8,31

I barneår hørte jeg ofte om Himmelen

Av Jakob Bårdsen

Du har kanskje som meg mange barndomsminner fra søndagskole eller bedehus. Det minner jeg har fra tiden som barn på søndagskolen er fremdeles veldig levende for meg og er gode minner å tenke tilbake på. Jeg gikk på søndagsskole i menigheten «Klippen» i Vedavågen. Minner som jeg tenker spesielt på i forbindelse med søndagsskolen er når Kristina hadde andakten. Kristina var alltid like blid og snakket alltid om Jesus, et uttrykk hun brukte flittig var dette «husk at Jesus elsker deg». Tenk deg denne inderlige, kjærlige og alltid like blide «bestemor-damen» som på hver eneste søndagsskole sier «husk at Jesus elsker deg» og hele ansiktet hennes stråler i oppriktig glede. Samme hva som skjer i livet ditt i årene som kommer, «husk at Jesus elsker deg»

Ettersom årene har gått kan livet ditt ha tatt en helt annen vei enn det som ble snakket om på søndagsskolen, men kanskje minner fra denne tiden likevel dukker opp fra tid til annen også hos deg? Kanskje livet har gått litt i stå og er vanskelig, som det av og til er for oss alle. Da er det så trygt og godt å tenke på sin barnetro og Kristinas smilende ansikt som sier «husk at Jesus elsker deg».

Jeg synes det står så fint om Jesu kjærlighet til oss i 1. Johs brev kap. 4 vers 9-10, hør hva det står:

«Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart iblant oss, at Gud har sendt sin enbårne sønn til verden, for at vi skal leve ved ham. I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin sønn til soning for våre synder»

Bibelen sier i dette kjente verset i Johs 3.16: «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den enbårne, for at hver den som tror, ikke skal fortapes men ha evig liv».

Husk at det som Kristina sa til oss da vi gikk på søndagsskolen er like sant i dag og like trygt og godt å tenke på. «husk at Jesus elsker deg»